Kulaklıkla ve yüksek sesle müzik dinleyenler dikkat!

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Zararları ve Alınması Gereken Önlemler

İstanbul (İGFA) – Günümüz stresli, koşuşturmacalı ve kalabalık şehir yaşamında kulaklıkla müzik dinleyen insanlar artık her yerde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu alışkanlığın kulak sağlığı üzerinde ciddi zararları olabileceği belirtiliyor.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, yüksek sesle müzik dinlemenin işitme kaybına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kulaklıkla yoğun bir şekilde yüksek sese maruz kalmak, kalıcı işitme kaybına neden olabilir.

Prof. Dr. Ferhan Öz, müzik dinlerken ses şiddetinin 85 desibelin üzerinde olmaması gerektiğini vurguluyor. Özellikle 100 desibelin üzerindeki seslerin kısa sürede bile işitme kaybına yol açabileceğini belirten Öz, müzik dinlerken ses seviyesini kütüphanede konuşurkenki gibi düşük tutmanın önemine işaret ediyor.

Ayrıca, uzun süre kesintisiz müzik dinlemenin de zararlı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Öz, kulakların dinlendirilmesi ve sık ara verilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca gürültülü ortamlarda bulunulduğunda iç kulağın korunması için kulak tıkacı kullanılmasını öneriyor.

Yüksek sesle müzik dinlemenin sağlık üzerindeki zararlarından korunmak için alınması gereken bu önlemleri dikkate alarak, kulak sağlığımızı koruyabiliriz.

Related Posts

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Obezite iğnelerinin yan etkileri: Bırakılınca kilolar geri dönüyor

Zayıflatıyor ama kusturuyor. İştahı bastırıyor ama kası eritiyor. Etkiyi anlatan çok, bedeli konuşan az. TikTok’ta ince bedenler, gerçekte boşalan mideler, yıpranan sinir sistemleri… İlacı bırakanların % 70’i eskiye geri dönüyor.