Ordu Üniversitesi’nin Uluslararası Projesi

Ordu Üniversitesi’nin, “Bozkırda Türk İzleri: Ortak Miras, Ortak Gelecek” projesi ile uluslararası alanda tanınırlığı artırılacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Türklerin bozkır coğrafyalarında bıraktığı tarihi ve kültürel izleri araştırmayı hedefleyen uluslararası projenin hayata geçirileceği belirtildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen projenin, Ordu Üniversitesi’nin uluslararası alanda iş birliğini ve tanınırlığını artıracağı vurgulanan açıklamada, Türkistan’ın kadim yurtlarında tarih, dil, edebiyat ve kültür alanında yapılacak geniş kapsamlı araştırmaları içeren projenin, aynı zamanda yurt dışından paydaş üniversiteler ve araştırmacıların da yer aldığı geniş katılımlı uluslararası bir proje olarak önem taşıdığı kaydedildi.

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş ve beraberindeki heyetin, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ile görüşerek iş birliği adımlarını netleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, TİKA’nın destekleyeceği projenin ilk uygulama alanının Moğolistan olarak belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Baş’ın koordinatörlüğündeki projenin ilk aşamasının tamamlanacağı, devamında ise Türkistan’ın diğer kadim Türk yurtlarında “ortak miras ve ortak gelecek” temasıyla Türk izlerinin araştırılmasına devam edileceği belirtildi.

Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Çin ve Hindistan gibi bölgeleri de kapsayan projenin Ordu’da sonlanacağa işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ordu Üniversitesi’nin uluslararası arenada iş birliğini ve tanınırlığını artıracak proje aynı zamanda Ordu’yu Türk dünyasında bir merkez haline getirecek. Proje ile ayrıca Ordu’nun uluslararası alanda tanınırlığının artırılması ve bu sayede turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.”

Related Posts

Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli gelişme! 50 milyar lira gelir beklentisi

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların hızla satışının önü açılırken, böylece sayısı 14 bin olduğu tahmin edilen bu araçların ekonomiye kazandırılması sağlanacak. 9. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle, trafikten men edilerek alıkonulan …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.