Şaşırtan talep: Dev stüdyolar, YouTube’dan düzmece fragmanların parasını istiyor

YouTube’u işgal etmeye başlayan sahte fragmanlar hakkında yaşananları, geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Teknoloji devi, Deadline tarafından yapılan bir incelemenin ardından, Screen Culture ve KH Studio adlı iki popüler kanalı hedef almıştı. Bu kanallar, yapay zeka ve düzenlenmiş görüntüler kullanarak izleyicilere yanıltıcı içerikler sunduğu gerekçesiyle YouTube’un Partner Programı’ndan çıkarıldı ve artık reklam geliri elde edemiyor.

Deadline’ın yaptığı inceleme, bu kanalların izleyicileri, resmi olarak duyurulmayan ya da tamamen var olmayan filmlerin fragmanlarıyla kandırdığını ortaya koydu. Bu videolar arasında, Fransız televizyonunu yanıltan bir Superman fragmanı ve seride yer almayan aktörleri içeren sahte bir James Bond fragmanı bulunuyordu. Yanıltıcı olmasına rağmen bu videolar milyonlarca izlenme aldı. Hatta bazı videoların başlıklarında yanıltıcı bir şekilde “resmi” (official) ifadesi yer alıyordu.

Film stüdyolarının sahte fragmanlarla ilgili şaşırtan tutumu

Deadline ayrıca bazı büyük film stüdyolarının bu sahte fragmanlardan faydalandığını da ortaya çıkardı. Yayının iddiasına göre, Warner Bros. Discovery ve Sony gibi büyük stüdyolar, bu içerikleri kaldırtmak yerine, bu videolardan elde edilen reklam gelirlerini kendi hesaplarına yönlendirmek için YouTube’a talepte bulundu.

YouTube’un yönergelerine göre, tekrarlayan, yanıltıcı veya manipülatif içeriklerin platformda yer almasına izin verilmediği için bu kanalların cezalandırılması mantıklı görünüyor. Bununla birlikte, Screen Culture ve KH Studio’nun, bu karara karşı itiraz hakkı bulunuyor. Ancak bu olay, internet üzerindeki yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yayılması gibi giderek büyüyen bir sorunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Üretken yapay zeka teknolojilerinin gelişmesi, bu problemin boyutunu çok daha karmaşık bir hale getiriyor. Günümüzde bir görsel, video veya ses kaydının gerçekliği sorgulanmadan yapay zeka ürünü olabileceği göz önüne alınmalı. Sosyal medya ve video platformlarının bu konuda alacağı kararlar, internet üzerinde bilgi doğruluğunun geleceği açısından kritik öneme sahip.

Related Posts

Pinwheel’dan çocuklar için akıllı saat hamlesi

ABD merkezli çocuk teknolojileri firması Pinwheel, 7 ila 14 yaş arası çocuklara özel geliştirdiği akıllı saatini piyasaya sürdü. Sosyal medya ve internet erişimi bulunmayan bu cihaz, güvenli iletişim için ebeveyn kontrol araçları, GPS takibi, kamera …

Xiaomi akıllı gözlüğünü, katlanabilir telefonunu ve akıllı bilekliğini tanıttı

Xiaomi yeni ürünlerini tanıttı. Şirket, akıllı gözlükten, bilekliğe ve yeni kapaklı katlanabilir ekranlı telefonunu tanıttı.

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Doruk Ugan: ‘Babam Sabri Ugan’ın vefat ettiği haberleri gerçek değil’

Sabri Ugan’ın oğlu Doruk Ugan, sosyal medya hesabından babasının vefat ettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı. Ugan, ‘Babamın vefat ettiğine dair yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.’ ifadelerini kullandı.

Milli yüzücüler Comen Kupası’na damga vurdu: 31 madalya

Yüzme Milli Takımı, 20-22 Haziran tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen 2025 Comen Kupası Şampiyonası’nda toplam 31 madalya kazandı.

Tarihin en büyük veri sızıntısı FBI ve Google uyardı! Peki kullanıcılar ne yapmalı?

Siber güvenlik tarihine geçen yeni bir olay, dijital dünyada endişe yarattı. Google, Meta, Apple gibi teknoloji devlerini de kapsayan 16 milyar kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunun sızdırıldığı açıklandı. Bu sızıntı, bugüne kadar tespit edilmiş en …