Türkiye’nin uzaydaki imzaları artıyor! Fergani bir uyduyu daha uzaya gönderecek!

Fergani Uzay, Washington’da Düzenlenen Satellite 2025 Fuarında İlk Kez Yer Aldı

Washington’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2025’e, Türk uzay şirketi Fergani Uzay ilk defa katıldı. Fuar kapsamında Fergani Uzay Danışmanı Arif Karabeyoğlu, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genç ve Yetenekli Ekip ile Uzayda Yenilikçi Projeler

Fergani Uzay, 2022 yılında Selçuk Bayraktar tarafından kuruldu. Şirketin başlangıçta uzayda uyduları taşımak amacıyla transfer araçları geliştirme hedefiyle yola çıktığını belirten Karabeyoğlu, zamanla takım uyduları ve fırlatma araçlarının da projeler arasına girdiğini açıkladı.

Karabeyoğlu, Fergani Uzay’ın ilk uydusu FGN-100-d1’i başarıyla uzaya gönderdiğini ve bu başarının genç bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şirketin üzerinde çalıştığı projelere de değindi.

İlk olarak takım uyduları üzerinde çalıştıklarını belirten Karabeyoğlu, yaklaşık 100 uyduyla 2000 kilometre civarındaki irtifalarda çalışacaklarını ve navigasyon, konumlandırma ve haberleşme alanlarında projeleri olduğunu aktardı.

İkinci projelerinin transfer araçları olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alanda öncü olduğunu ve kendi uydularını taşıma kabiliyetine sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Uzaydaki Stratejik Özgürlüğüne Katkı Sağlayacak Projeler

Fergani Uzay’ın fırlatma araçları projeleri hakkında bilgi veren Karabeyoğlu, şirketin bu alanda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Kendi geliştirdikleri uydu fırlatma araçlarını test ettiklerini ve Türkiye’nin uzayda önemli bir rol oynamasını hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin uzaydaki stratejik konumunu güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Karabeyoğlu, bu alandaki teknolojik gelişmelere önem verdiklerini ve Fergani Uzay’ın bu konuda öncü bir rol üstleneceğini aktardı.

Karabeyoğlu, Türkiye’nin yerli ve milli uzay teknolojileriyle uzaydaki stratejik özgürlüğünü artıracağını ve Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Uzayda hareket kabiliyetinin ve fırlatma teknolojilerinin kritik olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının heyecan verici ve önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Samsung PCIe 5.0 destekli 9100 PRO SSD serisi hakkında her şey!

Samsung, PCIe 5.0 teknolojisini kullanan ilk tüketici SSD’si olan 9100 PRO serisini tanıttı. Şirketin yeni SSD modeli, bir önceki nesil 990 PRO’ya göre iki kat daha yüksek performans ve %49’a kadar daha iyi güç verimliliği sunuyor. Samsung 9100 PRO …

iPhone deprem uyarı sistemi var mı? iOS acil durum uyarı sistemi nasıl açılır?

Herhangi bir afet anında saniyeler bile hayat kurtarabilir. iPhone’unuzdaki acil durum uyarı sistemini doğru şekilde yapılandırmak da öneriler arasında. Peki, İphone’da acil durum uyarı sistemi nasıl açılıyor? Birlikte bakalım

iPhone deprem uyarı sistemi nasıl yapılır?

Deprem anında saniyeler bile hayat kurtarabilir. iPhone’unuzdaki acil durum uyarı sistemini doğru şekilde yapılandırarak, kendinizi ve sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Çin, Uzay İstasyonu’na yeni taykonot ekibini yolladı

Çin’in Shenzhou-20 mürettebatlı uzay aracının ‘Uzun Yürüyüş-2F’ roketiyle fırlatıldığı bildirildi.

Dassault Systèmes’ten Yeni Küresel Girişim: SOLIDWORKS SkillForce ile Öğrencilere Gerçek İş Deneyimi Fırsatı

Dassault Systèmes (Euronext Paris: FR0014003TT8, DSY.PA) öğrencilerin gerçek iş deneyimi kazanmalarına olanak tanımayı hedefleyen yeni küresel girişimi SOLIDWORKS SkillForce’u duyurdu.

Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, bunda özel sektör santrallerinin payının yüzde 80 civarında olduğunu söyledi. Uludağ Enerji …