Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Uzmanından Uyarı: Yutulabilir Mide Balonları Sağlık Açısından Riskli

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonlarının sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Özdil, bu balonların ciddi tehlikeler oluşturabileceğini vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, yutulabilir mide balonu uygulamasının kanama ve mide delinmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği bildirildi.

Prof. Dr. Kamil Özdil’in açıklamalarına göre, yutulabilir mide balonları, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır ve bu karar doğru bulunmaktadır.

Yutulabilir mide balonlarının cerrahi olmayan bir yöntemle midenin hacmini küçültmeyi amaçladığını belirten Özdil, balonların mideye ulaştıktan sonra şişirilerek hacminin arttığını ifade etti. Ancak, bu işlemin sağlık açısından riskli olduğu tespit edilmiştir.

“Endoskopik inceleme önemli”

Özdil, klasik yöntemle yerleştirilen mide balonlarında öncelikle endoskopik bir değerlendirme yapılması gerektiğini ve böylece potansiyel sorunların tespit edilebileceğini belirtti. Bu tür durumların belirlenmesi halinde uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini aktardı.

Prof.Dr. Özdil, yutulabilir mide balonlarının uzman kontrolü olmadan içeri yerleştirildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, yanlış yerleştirilmesi durumunda acil müdahale gerekebileceğini ve uzun süreli kullanımın sindirim sistemi problemlerine yol açabileceğini belirtti. Bu yöntemin ciddi komplikasyonlara yol açabileceği konusunda dikkat çekti. (AA)

Haberin Görseline Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…