Türkiye’nin uzaydaki imzaları artıyor! Fergani bir uyduyu daha uzaya gönderecek!

Fergani Uzay, Washington’da Düzenlenen Satellite 2025 Fuarında İlk Kez Yer Aldı

Washington’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2025’e, Türk uzay şirketi Fergani Uzay ilk defa katıldı. Fuar kapsamında Fergani Uzay Danışmanı Arif Karabeyoğlu, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genç ve Yetenekli Ekip ile Uzayda Yenilikçi Projeler

Fergani Uzay, 2022 yılında Selçuk Bayraktar tarafından kuruldu. Şirketin başlangıçta uzayda uyduları taşımak amacıyla transfer araçları geliştirme hedefiyle yola çıktığını belirten Karabeyoğlu, zamanla takım uyduları ve fırlatma araçlarının da projeler arasına girdiğini açıkladı.

Karabeyoğlu, Fergani Uzay’ın ilk uydusu FGN-100-d1’i başarıyla uzaya gönderdiğini ve bu başarının genç bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şirketin üzerinde çalıştığı projelere de değindi.

İlk olarak takım uyduları üzerinde çalıştıklarını belirten Karabeyoğlu, yaklaşık 100 uyduyla 2000 kilometre civarındaki irtifalarda çalışacaklarını ve navigasyon, konumlandırma ve haberleşme alanlarında projeleri olduğunu aktardı.

İkinci projelerinin transfer araçları olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alanda öncü olduğunu ve kendi uydularını taşıma kabiliyetine sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Uzaydaki Stratejik Özgürlüğüne Katkı Sağlayacak Projeler

Fergani Uzay’ın fırlatma araçları projeleri hakkında bilgi veren Karabeyoğlu, şirketin bu alanda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Kendi geliştirdikleri uydu fırlatma araçlarını test ettiklerini ve Türkiye’nin uzayda önemli bir rol oynamasını hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin uzaydaki stratejik konumunu güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Karabeyoğlu, bu alandaki teknolojik gelişmelere önem verdiklerini ve Fergani Uzay’ın bu konuda öncü bir rol üstleneceğini aktardı.

Karabeyoğlu, Türkiye’nin yerli ve milli uzay teknolojileriyle uzaydaki stratejik özgürlüğünü artıracağını ve Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Uzayda hareket kabiliyetinin ve fırlatma teknolojilerinin kritik olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının heyecan verici ve önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Akıllı dikiş devrimi! Enfeksiyonlara karşı erken uyarı

Tıp dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Akıllı dikişler, cerrahi operasyonlar sonrası enfeksiyonları ve diğer komplikasyonları anında tespit ederek hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmayı vaat etti. Geleneksel dikiş …

AOC, yeni nesil oyuncu monitörünü duyurdu!

AOC, oyun odaklı yeni monitörü Q27G4Z modelini Çin pazarında satışa sundu. 27 inç boyutunda bir IPS ekranla gelen model, sunduğu yüksek yenileme hızı ve gelişmiş görüntü teknolojileriyle dikkat çekiyor. Yeni sürüm, geçen yıl tanıtılan versiyona …

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

Şarj aletinizden gelen sese dikkat ettiniz mi? Tehlikeyi göz ardı etmeyin

Evde sessizlik hakimken prizdeki şarj aletinizden gelen hafif bir uğultu ya da cızırtı sesi duydunuz mu? Pek çoğumuz bu sesi fark etsek bile önemsemiyoruz. Oysa uzmanlara göre bu küçük ses, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir.

Servisler bölümü Apple’ın en kârlı bölümü haline geldi

Yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir elde eden ve brüt kâr marjını da rekor seviyeye çıkaran Apple’ın bilançolarındaki en dikkat çekici kısım şüphesiz Servisler bölümü oldu. Bağımsız bir bölüm haline geldikten sonra Servisler yükseliş ivmesini hiç …

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.